Kuopion ja Karjalan hiippakunta • Suomen ortodoksinen kirkko • Konstantinopolin ekumeeninen patriarkaatti

Kunnia Sinulle jokaisesta ilon hetkestä.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Kunnia Sinulle jokaisesta ilon hetkestä.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Oppimisen iloa lainakirjoista

Seurakuntaamme on koottu lahjoituskirjoista lainakirjasto, josta voi lainata ortodoksista kirjallisuutta. Kirjastosta löytyy myös muun kuin suomenkielistä kirjallisuutta.

Näin löydät kirjaston

Lainakirjasto löytyy seurakuntasalin (Kirkkokatu 32) alakerrasta, portaikon alapuolelta. Portaikko löytyy seurakuntasalin eteisestä. Portaikon luona seinällä on Kirjasto-opaste. Kirjasto on auki aina, kun seurakuntasalilla on avoinna muun toiminnan yhteydessä.

Kirjojen lainaaminen

Omatoiminen lainaus

Lainaaminen tapahtuu omatoimisesti. Lainatessasi täytä lainauslomake ja merkitse siihen nimesi, puhelinnumerosi ja kirjojen nimet (tekijän sukunimi ja kirjan nimi; pitkissä kirjojen nimissä kaksi ensimmäistä sanaa). Pudota lomake lainauslaatikkoon. Tarkat lainausohjeet löytyvät myös kirjastosta. Huomioithan, ettei kirjoja voi varata ennakkoon. Seurakunnan virasto tai työntekijät eivät ota vastaan tiedusteluja kirjoista, sillä kirjaston toimintaperiaate on omatoiminen.

Omatoiminen palautus

Palauttaessasi kirjoja täytä palautuslomake, johon tulee nimesi, puhelinnumerosi ja kirjojen nimet (tekijän sukunimi ja kirjan nimi; pitkissä kirjojen nimissä kaksi ensimmäistä sanaa). Pudota lomake samaan laatikkoon kuin aiempi lainauslomake. Kirjat tulee myös itse palauttaa takaisin hyllyyn oikealle paikalleen, ei esimerkiksi seurakunnan virastoon. Seuraa palauttaessasi huolellisesti kirjojen aakkostusta, jotta myös seuraava lainaaja löytää kirjan helposti. Mikäli lainaamasi kirja vahingoittuu, ota yhteyttä seurakunnan virastoon.

Kirjaluettelo

Kirjaluettelo löytyy yläpuolella olevasta painikkeesta. Huomioithan, ettei luetteloon ole merkitty sitä onko kirja tällä hetkellä vapaana. Asia selviää tarkistamalla asia omatoimisesti kirjahyllystä. Luettelosta löytyy myös jonkin verran muun kielistä kirjallisuutta. Slaavilaisten kielten kirjoja ei ole mukana luettelossa.

Vapaaehtoiseksi?

Jos olet kiinnostunut kirjastosta huolehtimisesta vapaaehtoistyönä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijäämme. Vapaaehtoistehtävään voi ilmoittautua myös työparin kanssa, sillä yhdessä tekeminen on hauskempaa. Tehtäviin kuuluu itselle sopivan aikataulun mukaisesti säännöllisesti tapahtuva lainausilmoitusten ja palautusten tarkistus sekä kirjahyllyn järjestely ja muut järjestelytehtävät sellaisina aikoina, kun seurakuntasali on avoinna. Vapaaehtoistehtävä ei ole aikataulullisesti kovin vaativa, vaikka edellyttääkin sitoutumista. Jos ilmoittautuneita on runsaasti valinta tehdään seurakunnan työntekijöiden toimesta.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista