Kuopion ja Karjalan hiippakunta • Suomen ortodoksinen kirkko • Konstantinopolin ekumeeninen patriarkaatti

Äänten ihmeellisessä harmoniassa kaikuu Sinun kutsusi.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Äänten ihmeellisessä harmoniassa kaikuu Sinun kutsusi.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Laulava kirkko

Kuorolaulu on tärkeä ja arvokas seurakunnan vapaaehtoistyön muoto. Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa toimii useita kuoroja, jotka laulavat jumalanpalveluksissa, konserteissa, juhlissa ja muissa tilaisuuksissa. Toiminnassa noudatetaan seurakunnan kuorotoiminnan periaatteita. Kuorojen johtajina toimivat kanttorit. Ilomantsin kappeliseurakunnan kirkkolaulusta ja musiikkitoiminnasta löytyy tietoa kappeliseurakunnan sivuilta.

Seurakunnan kuoroihin otetaan mielihyvin vastaan uusia laulajia. Ortodoksinen jumalanpalvelusmusiikki ei vaadi laulajilta suurta ääntä, mutta tarkka sävelkorva on tärkeä edellytys. Kanttori arvioi laulutaidot ennen kuoroon mukaan ottamista. Kysy lisää kanttoreilta esimerkiksi jumalanpalvelusten yhteydessä.

Joensuu

Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon kuoro

Kuoro laulaa Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon jumalanpalveluksissa sekä perinteistä että uudempaa ortodoksista kirkkomusiikkia. Harjoitukset ovat keskiviikkoisin seurakuntasalissa klo 17-19 (alkaa kirkossa ehtoopalveluksella).

Piligrim-kuoro

Kuoro laulaa Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon slaavinkielisissä palveluksissa. Harjoitukset tiistaisin seurakuntasalilla klo 18-20.

Joensuun ortodoksinen mieskuoro

Harjoitukset sunnuntaisin seurakuntasalissa klo 17.30.

Muut Joensuun alueet

Kiteen Nektarios-kuoro

Nektarios-kuoro on saanut nimensä Pyhän Nektarios Eginalaisen mukaan. Kuoro laulaa Pyhän Kolminaisuuden kirkon palveluksissa Kiteellä. Kuoro laulaa niin perinteistä kuin uudempaakin ortodoksista musiikkia. Harjoitukset torstaisin Kiteen ortodoksisessa kirkossa klo 17.

Enon-Kontiolahden kuoro

Enon-Kontiolahden kuoro laulaa Kontiolahden kirkon ja Enon tsasounan jumalanpalveluksissa. Harjoitusajat sovitaan erikseen.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista