Kuopion ja Karjalan hiippakunta • Suomen ortodoksinen kirkko • Konstantinopolin ekumeeninen patriarkaatti

Sinä olet elämän lähde.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Sinä olet elämän lähde.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Kun seurakunnan jäsenyys kiinnostaa

Kirkkoon liittyminen on matka, jota kuljetaan etsien ja löytäen. Kirkon opetukseen ja elämään tutustuminen vie oman aikansa. Tärkeintä on, että liittyminen on oma vakaumus. Ortodoksisessa kirkossa jäsenyyttä saa pohtia rauhassa ja kysellen kenenkään patistelematta.

Kysy lisää ja osallistu opetukseen

Kirkkoon liittymisestä voit tiedustella tarkemmin seurakunnan virastosta puhelimitse tai sähköpostilla, jumalanpalvelusten yhteydessä myös papeilta tai muilta työntekijöiltä. Järjestämme myös vuosittain Ortodoksisuus tutuksi (katekumeeni) -kursseja jäsenyydestä kiinnostuneille. Kurssi päättyy kirkkoon liittämiseen, mutta se ei ole kurssille pääsyn ehto.

Tule mukaan palveluksiin ja toimintaan

Jokainen kirkon jäsenyyttä pohtiva on tervetullut mukaan seurakuntamme jumalanpalveluksiin ja muuhun toimintaan (ehtoolliselle ei voi osallistua ilman kirkon jäsenyyttä). Palvelusten eri muodot tulevat tutuiksi vähitellen. Kenenkään ei tarvitse jännittää osaako olla oikealla tavalla. Tärkeintä on, että on saapunut paikalle. Erehdyksiä voi sattua, mutta niitä ei tarvitse säikähtää. Kaikkea tuskin voi omaksua kerralla. Tieto karttuu kokemuksen ja löytöjen kautta. Lisää tietoa saa virastostamme ja työntekijöiltämme palvelusten yhteydessä.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista